Nya förhör i Trustor-härvan

20 miljoner spårade till Lichtenstein

NYHETER

Åklagare Bo Skarinder har rest till Italien för att förhöra med brodern till en av de tidigare åtalade i Trustor-härvan.

Samtidigt har drygt 20 nya miljoner av de försvunna pengarna spårats till stiftelser i Lichtenstein.

I veckan var Skarinder och en polisman i Genua i Italien för att förhöra brodern till en av de män som tidigare åtalats i jakten på Trustors pengar, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Den 35-årige brodern bor i Italien och ville inte komma till Sverige. Enligt Skarinder har det dock aldrig varit aktuellt att begära honom häktad och utlämnad.

Riskerar nytt åtal

Brodern misstänks nu för grovt häleri.

- Pengarna kommer från Trustor och enligt vår uppfattning har mannen tagit befattning med dessa. Därefter har pengarna använts för privata ändamål, säger Bo Skarinder till tidningen.

Även den tidigare åtalade mannen i härvan riskerar nu att nytt åtal väcks.

Den här gången för grov förskingring eftersom han enligt åklagaren var den som 1997 överförde pengarna som nu hittats från Trustors kassa.

Brödernas föräldrar är sedan tidigare delgiven misstanke om samma brott. Polis och åklagare beslagtog en mängd handlingar vid en husrannsakan i deras bostad i Västsverige i början av året.

Alla nekar till brott

Samtliga inblandade har hela tiden nekat till brott.

Enligt åklagare Skarinder överlämnade brodern en rad handlingar under förhören i Italien. Han vill dock inte avslöja vad som framkom.

Enligt Skarinder räknar man med att förundersökningen mot den brottsmisstänkta familjen kommer att vara klar först framåt hösten.

Caroline Olsson