Fyra saknas efter båtolycka i Luleå

Polisen befarar att ungdomarna drunknat

NYHETER

LULEÅ

Fyra ungdomar befaras ha omkommit vid en båtolycka i Persöfjärden utanför Luleå.

De fyra ungdomarna skulle på lördagskvällen åka ut till en bad- och bastuflotte i Persöfjärden. På söndagen hittades ungdomarnas båt drivande på fjärden liggande upp och ner.

Sökandet efter de fyra saknade, i åldrarna 21-25 år, pågår just nu med ett stort räddningsmanskap.

Förutom personal från räddningstjänsten, polisen samt ambulanspersonal deltar en helikopterstyrka och två dykare i eftersökningarna i Persöfjärden vid västra delen av Börjelslandet.

De saknade ungdomarna var bekanta och sågs senast kring halv tolv natten mot söndagen. Sedan de inte hörts av i dag larmade anhöriga SOS Alarm vid 15-tiden.

Det antogs att de fyra någon gång kring midnatt skulle besöka en tämligen nybyggd bastuflotte i fjärden och att något hänt dem.

Avsökningar gjordes på stränder, holmar och på land. Oroliga anhöriga samlades på stranden och fick direktrapporter från räddningsmanskapet, uppger Norrbottens Kurirens nätupplaga.

Räddningstjänst hade båtar ute varifrån insatserna koncentrerades till området kring bastuflotten. Dykarinsatserna försvårades av grumligt vatten.

En jacka, ved och en bränsledunk påträffades i vattnet. I samband med bärgningen bekräftades att båten, ett hemmabygge med aktersnurra, tillhörde en av de som befarats ha omkommit.

De fortsatta eftersökningarna har ännu inte gett något resultat.

- Vi jobbar förutsättningslöst men befarar att de drunknat. Allt tyder på det, säger polisen Hans Österlund till Kuriren.

TT