”Vi kanske betalar tillbaka dem som halkade in under våren 1999”

NYHETER

35:e plats i klackligan. Det låter som en skaplig insats av Torsten Jacobsson i ett storslalom-åk, åtta sekunder efter Stenmark. Och att Bajen Fans rankas högst känns lika upphetsande som när Blåvitt vann SM fem år i rad.

Nu är det upp till bevis Öis-fans, men vi slår bäst ur underläge.

Motiveringen säger att vi bara hade kul i ett år.

Jag firar 30 år på Öis-läktaren i år och kan säga att det varit kul i flera säsonger, om än med mycket berg- och dalbana. Halvåret i tvåan 1992 med följande tokhöst är en pärla i historien.

Då grundades dagens klack på resor till Ulvåker och Strömstad, Leif Ytterell jämfördes fullt rättvist med Cruyff och Pelé, Torbjörn Nilsson var rödblå och vi gick upp i allsvenskan utan att riktigt fatta vad som hände.

Många har försvunnit från Gamla Ullevi. Visst, men vi kanske betalar tillbaka några av dem som halkade in under våren 1999. Tyvärr är Öisare ett mycket idrottsintresserat släkte.

Därför kan de prioritera bort en match mot IFK Norrköping för en bronsmatch i hockey-VM som egentligen bara borde intressera TV3:s sponsorer.

Senast snackade jag med en supporter som missat ledningsmålet på grund av att han först varit på Åby och sett ett norskt travlopp på en tv-skärm. Tragiskt. Ett mål i baken, två grader kallare - och publiken minskar med tusen personer.

Det är nog bara att svälja det sura faktum att den yttre Öis-sfären är trendkänsligare än vi trodde från början, den inre är gjord av granit.

Men vi Öis-are har inte kommit världen för att vara störst och bäst - bara vackrast och jävligt sympatiska.

Utgångsläget passar oss perfekt, när folk tror att vi tystnat för gott är det dags ta fram sambarytmerna igen, skruva upp volymen och väcka Aftonbladets klackjury som troligen somnade 16 minuter in i andra halvlek i hemmamatchen mot Norrköping.

Niklas Ohlson