Rött kort för Djurgården

NYHETER

För två månader sedan tog Djurgårdens damfotboll över Hjorthagens IP.

I dag är planen så vanskött att den måste stängas.

Foto: MAGNUS WENNMAN
VANSKÖTT PLAN - Gräsmattan är i ett bedrövligt skick därför att Djurgården inte skött den som de ska, säger Kjell Olofsson på Stockholms idrottsförvaltning . Nu är fotbollsplanen på Hjorthagens IP avstängd, bristerna ska åtgärdas - och räkningen skickas till Djurgårdens IF.

- Jag är mycket besviken på Djurgården, säger Kjell Olofsson på Stockholms idrottsförvaltning.

Hjorthagens idrottsplats har länge varit en av Stockholms bästa gräsplaner och är landslagstränaren Tommy Söderbergs favoritplan.

Den 1 april tog Djurgårdens IF över skötseln enligt ett fyraårigt kontrakt. Men i fredags tvingades idrottsförvaltningen stoppa allt spel för att rädda vad som räddas kan.

"Misskött redan i höstas"

- Gräsmattan är i ett bedrövligt skick därför att Djurgården inte skött den som de ska. Om vi inte gör något drastiskt nu kommer den inte att kunna användas på hela säsongen, säger Kjell Olofsson.

Djurgården försvarar planens dåliga skick med att den missköttes redan i höstas och att föreningen knappast kan ha hunnit förstöra den på bara två månader.

- Vår personal har jobbat med dessa saker i 25 år. Planen är inte misskött, den är för hårt använd, säger Claudio Crevatin, sportchef för Djurgårdens damfotboll.

Djurgården får räkningen

Den förklaringen tror inte Kjell Olofsson på:

- De har gjort fel från början. På våren ska planen luftas, gödslas och vattnas. Ingenting av det har skett, säger han.

Nu ska planen vara avstängd i en vecka. Under den tiden kommer idrottsförvaltningen att utföra de åtgärder som bedöms nödvändiga. Räkningen skickas till Djurgårdens damfotboll. Hur det blir sedan är osäkert.

- Om de inte sköter planen bättre kommer vi att riva upp avtalet och sköta anläggningen själva, säger Kjell Olofsson.

Olle Castelius