”Vi vill verka för en trevlig fansstämning”

NYHETER

Kan någon tänka sig Anfield Road utan "You"ll never walk alone" eller Upton Park utan "Forever blowing bubbles"?

Jo, tydligen Sportbladet.

För när Guliganernas 26:e plats i rankinglistan för supportrar ska motiveras, kritiseras ramsorna för att vara från 70-talet.

Faktum är att det bara finns två från den tiden och den ena är sprungen ur dom djupa västgötska folklagren sedan urminnes tider. Redan på 40-talet stämde Ingvar Carlsson in i ramsan "Heja di våra, inte di dära, trampa di främmatta pajka på tära."

Det vore ett helgerån att slopa en ramsa som är så anrik.

För kännedom är våra flaggor inte från 70-talet.

Med dessa tillrättaläggande kan vi bara konstatera att Rom byggdes inte på en dag. Det gäller även Guliganerna, men sakta men säkert tänker vi avancera i rankingen.

Betydligt roligare var att Guliganerna kom på en mycket hedrande tredjeplats när supportrarna satte betygen, tack för det.

Vi är inte röststarkast eller har bäst ramsor och vi ligger fortfarande efter vad det gäller tifo, men det kommer.

Däremot är vår attityd redan den rätta. Ända sedan Guliganerna bildades har målet varit att avstå från hatramsor och rasism. En sann guligan ägnar sig att stödja Elfsborg på ett positivt sätt.

En annan hjärtefråga är att få supportrar från olika lag att kunna umgås med varandra utan bråk. Genom att bjuda in motståndarlagets supportrar till en trevlig samvaro över en öl innan matchen vill vi visa att supportrar av alla kulörer kan umgås. För i grund och botten förenas vi av ett gemensamt intresse. Fotboll.

Till dem som anser att man måste slåss i samband med fotboll, vill jag föreslå att dessa går med i en boxningsklubb.

Lennart Odhström