Knivmördare jagas – rymde efter frigång

”Han är farlig om han får tag i knark”

NYHETER

En 24-årig mördare rymde i går efter en frigång på Sidsjöns rättspsykriatiska i Sundsvall. Han bedöms som farlig om han får tag i narkotika.

Polisen har utlyst rikslarm.

Den morddömde mannen rymde efter en obevakad frigång som han hade mellan klockan 12 och 14.30 i går. Vid 16-tiden utfärdade Sundsvallspolisen rikslarm. I förmiddags var rymlingen ännu på fri fot.

Till Stockholm?

Polisen tror att den efterlyste har åkt till Stockholm. I går kväll spanade polisen på olika adresser, bland annat hos en kvinnlig bekant till mördaren i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Den efterlyste 24-åringen är dömd för ett knivmord i Örnsköldsvik våren 1997. Polisen i Västernorrland betecknar mordet som en "knarkuppgörelse".

En tre år äldre man hade besökt 24-åringen för att byta droger mot pengar. De blev osams och den nu jagade 24-åringen hoppade på mannen bakifrån och högg honom i ryggen med ett flertal knivhugg.

Den svårt skadade mannen visade livstecken då ambulansen kom till bostadsområdet i Örnsköldsvik, men avled på väg till sjukhuset.

"Han blir farlig"

– Vi vet att han blir farlig när han får tag i droger, säger Lars Söderberg, vakthavande befäl vid Sundsvallspolisen.

Mannen hade vid försvinnandet grå kortbyxor, röd tröja och sandaler. Han är kraftig, mörkhårig och är 168 centimeter lång.

- Det är mycket viktigt att vi får tag i honom, innan han får tag i droger, säger vakthavande befäl vid Sundsvallspolisen.

Klas Elfving, Claes Thunblad