Tv-man kräver 25 000 för hundbett

”Ärret kommer alltid att synas”

NYHETER

Tv-journalisten Pelle Thörnberg, 46, kräver 24 960 kronor av ägarna till den hund som bet honom.

- Jag har fått ett ärr som alltid kommer att synas i mitt ansikte. Det bör jag ersättas för, säger han.

Foto: björn lindahl
Pelle Thörnberg blev attackerad av hundarna i februari. Nu har skadan läkt - men ärren finns kvar.

I nästa vecka ska Pelle Thörnberg - känd från bland annat Lilla Aktuellt och TV-sporten - stå inför tingsrätten i Stockholm och förklara hur han upplevde överfallet av två pitbullterrier sent på kvällen den 19 februari år. Och varför han kräver 24 960 kronor av de två flickor, 16 och 17 år gamla, som var ute och rastade sina hundar.

Fick sys med 19 stygn

- Jag trodde jag skulle dö när hundarna anföll mig, förklarade han dagen efter dramat. Den ena hunden högg mig i kinden och tre gånger i armen.

Ansiktsskadan fick sys med 19 stygn och ett rejält ärr präglar i dag hans ansikte. Dagligen får han frågor om ärret i ansiktet.

- En lugn dag är det inte mer än fyra, fem personer som frågar. Är det inte fler är det inte plågsamt att prata om det och när hundrädda människor hör av sig tycker jag faktiskt att jag kan göra nytta genom att prata om vad jag har upplevt.

Hade bitit hund tidigare

På torsdag ska han möta de båda flickorna i rätten. De är åtalade för bland annat vållande av kroppsskada eftersom de varken hade koppel eller mun-korg på sina hundar, trots att en av dem tidigare bitit ihjäl en annan hund och anfallit både människor och djur.

- Flickorna har genom oaktsamhet orsakat Pelle Thörnbergs skador, säger åklagare Kay Engfeldt i sin stämningsansökan.

Hunden har nu avlivats.

Pelle Tagesson