Döda och skadade efter fest i Smedjebacken

Våldsam start på sommaren

NYHETER

SMEDJEBACKEN

Dansen på Folkets Park i Smedjebacken i Dalarna skulle bli en festlig start på sommaren.

Kvällen slutade med två trafikdöda, en knivskuren och flera misshandlade.

- Det var en ovanligt stökig premiär med många berusade ungdomar, säger kriminalinspektör Kjell Davidsson vid polisen i Ludvika till TT.

Redan vid 21-tiden stod det klart att polisen skulle få en jobbig natt. En man i 20-års åldern som precis anlänt i taxi till Folkets park blev knivhuggen i ryggen så illa att en lunga punkterades. Polisen tror sig veta vem som låg bakom knivhugget men hade på lördagen inte gripit gärningsmannen.

På fredagskvällen greps däremot en annan man misstänkt för misshandel och för att ha hotat att knivskära en person. Han släpptes dock senare på natten.

Slagsmål mellan olika grupper

Vid midnatt var det dags att rycka ut igen då för att ta hand om en skara berusade ungdomar. Då hade festen vid flera tillfällen urartat med slagsmål mellan olika grupper.

Vid ettiden på natten lämnade tre män i 20-åldern festplatsen i bil. På en 90-sträcka en bit utanför Smedjebacken körde bilen av vägen och kolliderade med en lyktstolpe. Två av männen omkom, den tredje skadades lindrigt. Orsaken till olyckan hade på lördagen inte utretts. Som mest var poliser från fem distrikt inkallade för att upprättahålla ordningen.

TT