Danske massmördaren misstänks för nya dåd

NYHETER

BERLIN

Amerikanska FBI fruktar att den dansk-amerikanske massmördaren Peter Lundin har ytterligere fyra eller fem kvinnor på sitt samvete.

Foto: KRISTER HANSSON
Peter Lundin.

Dansk polis tog emot ett tips från en man som delade cell med Peter Lundin i Raleigh State Prison i Norh Carolina i början av 90-talet.

Innan han blev gripen av polisen och dömd till 15 års fängelse för mordet på sin mor 1991, var Peter Lundin på flykt i nio månader.

Granskar DNA-profilen

Han ska ha skrutit om att han då reste genom 12-15 amerikanska stater och att han där mördade och styckade fyra eller fem kvinnor.

Han har tidigare beskrivit sina sexfantasier omkring sådana mord i brev till den tidigare medfången. FBI har nu fått en DNA-profil från dansk polis och håller på att granska de nya upplysningarna, skriver den danska tidningen B.T.

Mördade sin familj

Lundin blev tidigare i år dömd till livstids fängsele för mordet på sin danska fästmö Marianne Pedersen och hennes två små söner.

De blev också styckade och Peter Lundin transporterade likdelarna till en offentlig sopförbränningsanläggning utanför Köpenhamn.

Asbjørn Svarstad