12-årig flicka skadades svårt av förarlös bil

Bilen rände rakt genom publiken vid en motortävling

NYHETER

Den 12-åriga flickan stod i publikhavet och tittade på motorcrosstävlingen.

Då blev hon överkörd av en förarlös bil.

Foto: ROYNY HOLMSTRÖM
Skadade ryggen Den 12-åriga flickan hann inte rusa undan för den skenande bilen. Hon blev överkörd och fick omfattande skador på ryggen. Flickan har tappat känslen från midjan till knäna.

I går avgjorde Klevaracet i Daretorp utanför Tidaholm, en tävling för motorcyklar i klasserna solo och sidovagn. Det slutade med en katastrof.

Omfattande skador på ryggen

En 12-årig flickan stod i publikhavet med sina föräldrar och tittade på tävlingen när hon plötsligt blir överkörd av en förarlös bil.

Bilen som stod parkerad uppe på en slänt 40 meter bort, sattes av okänd anledning i rullning.

Flickan fick allvarliga skador och fick föras med ambulans till lasarettet i Skövde.

Ingen känsel från midjan

Där konstaterade läkarna att hon hade så omfattade skador i ryggen att hon måste behandlas på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

- Hon är skadad på nedre längdkotorna och har ingen känsel från midjan till knäna, säger Tony Persson inspektör vid Falköpingspolisen.

Polisen förhörde i går ägaren till bilen. Han ansvarade för motorklubbens kiosk uppe vid slänten ovanför publikhavet och hade tagit ur varor ur den. Några minuter senare sattes bilen i rullning.

Mellan kiosken och publikhavet fanns ett mindre skogsparti, men bilen missade träden, fortsatte ner mot publikhavet som chockade fick fly. Men flickan hann inte undan.

Ingen person var i närheten av bilen när den rullade i väg. Men polisen har en teori till orsaken.

Handbromsen inte åtdragen

- Handbromsen var inte åtdragen och när vi undersökte bilen vid olycksplatsen var växeln frilagd, säger Tony Persson vid polisen.

Bilägaren är ännu inte delgiven misstanke om brott.

Zendry Svärdkrona