Ungt par i Gävle våldtogs

Följde med två män på ”efterfest”

NYHETER

Två män sitter anhållna misstänkta för att ha våldtagit en man och en kvinna i en lägenhet i Gävle. Våldtäkten ska ha ägt rum tidigt i söndags morse.

Offren, som är i 20-årsåldern, fördes svårt chockade till länssjukhuset i Gävle.

Polisen i Gävle är mycket förtegen om den misstänkta våldtäkten på det unga paret. De två anhållna männen är i 20- respektive 30-årsåldern och har hittills nekat till våldtäkten. Prover har dock tagits på offren och de misstänkta gärningsmännen. Proverna analyseras under veckan vid statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Polisen har även säkrat en del spår under den tekniska undersökningen av brottsplatsen.

Enligt polisen träffade det unga paret männen för första gången i söndags kväll. De beslutade sig för att följa med männen till deras lägenhet för en ”efterfest”. Övergreppen ska ha skett i lägenheten vid fyratiden på söndagsmorgonen.

Männen sitter anhållna

– Två män sitter anhållna misstänkta för våldtäkten. Jag förväntar mig ett häktningsbeslut av åklagare senare under dag, säger kriminalinspektör Bo Sköld vid Gävlepolisen.

Har parets drogats i samband med övergreppen?

– Vi har ingenting som tyder på detta.

Har någon form av vapenhot förekommit?

– Nej, inte som har framkommit.

Enligt uppgift fick det unga paret inga fysiska skador i samband med de misstänkta övergreppen. De kunde lämna länssjukhuset efter observation, men de uppges vara mycket chockade av händelsen.

Claes Thunblad