”Hoppas det finns en klack att få överrösta mot ÖSK i augusti”

NYHETER

Bevittnade tisdagens derby i Stockholm mellan AIK och Hammarby. En härlig tillställning som ger allsvenskan lite extra krydda, för hur hög är egentligen stämningen på Häckens eller Trelleborgs matcher? Ganska obefintlig!

Det var riktigt länge sedan Norrköping hade några riktigt tuffa derbyn. Framför allt var det på Vita Hästens tid, då det var rejält med stämning mellan Hästen, Örebro och LHC.

Tyvärr var jag lite för liten på den tiden för att kunna åka med de matcherna, men när jag hör folk berätta om tiden så förstår jag hur stort det egentligen var.

I dag ligger Hästen i division 2 och ingen riktigt hatmatch finns, för man kan ändå aldrig riktigt tycka illa om Mjölby Södra?

Nu för tiden finns det inget lag inom gränserna för att kunna kalla det derby, varken i hockeyn eller fotbollen. Visst, många kallar matchen mot Örebro sportklubb för derby, men jag vet inte riktigt om jag vill kalla det för derby, i alla fall inte ur klacksynpunkt.

Örebro har ännu inte fått liv i sin klack, men jag hoppas att de får fart på den, för visst vore det roligare att åka dit och ha lite match i matchen. För i dag är det Peking Fanz som sjunger högst på läktaren, eller enbart?

Potentialen finns i Örebro för att dra ihop folk till en stor klack, och jag hoppas att de lyckas, för jag är sugen på derby. Den 12 augusti gäller det, då är 1 500 man på plats i Örebro. Hoppas det finns en klack att överrösta då.

Henrik Asplund