”Vi ska för första gången arrangera ett tifo där hela norra deltar”

NYHETER

I morgon kommer Sundsvall att bli invaderat av Djurgårdsfans.

Tusen biljetter har Järnkaminerna blivit tilldelade och kommer i och med det att bli den största samling bortasupportrar som någonsin besökt Idrottsparken.

Det blir också den största utmaningen vi i Patronerna ställts inför när det gäller att göra oss hörda under matchen.

Nederlagstippade blir vi förstås när det gäller läktarmatchen men vi hoppas på att precis som giffarna vara som bäst när vi slår ur underläge.

Vi kommer att för första gången engagera hela norra läktaren i ett jättelikt tifo-arrangemang med stripes, pappersark och flaggor och hoppas att både publik och spelare tänder till lite extra tack vare det.

I veckan har man blivit bortskämd med först ett Stockholmsderby med 30 000 på läktarna och sedan en Champions League-final och ingen kan ha undgått att märka vad stämningen på läktaren betyder för en fotbollsmatch.

Kanske kan vi i Patronerna på söndag tillsammans med Järnkaminerna skapa den bästa inramningen någonsin på en Gifmatch.

Giffarna imponerade senast mot serieledande Göteborg och kan dom fortsätta spela lika underhållande behöver ingen gå hem besviken efter matcherna.

Det är bara att hoppas att Sundsvallspubliken tidigarelägger morsdagsmiddagen.

Ett annat tips till er där hemma i stugorna är att spela in Elitloppet på video och sedan bege sig till Idrottsparken och hjälpa oss att heja fram giffarna till en ny seger i årets oerhört jämna allsvenska.

Mattias Byström