”Ni kan visa vad framtidens fotbollspublik tycker!”

NYHETER

TFF ligger i botten och hela Fotbolls-Sverige jublar. Med några undantag.

Ett av dem är jag. För att Trelleborg ligger inom bekvämt avstånd och för att allsvenska småklubbar är ett slags bevis för att man fortfarande kan lyckas utan pengar.

Men det största skälet är faktiskt att jag ser fram emot att i framtiden besöka ett Vångavallen med anständiga läktare. TFF bygger nämligen nytt och hoppas med nya Vångavallen kunna locka fler än de närmast sörjande.

Det finns bara ett fel - man bygger bara sittplatser. Om det är dött på Vångavallen idag, hur blir det när ståplatserna är helt borta?

Jag vet. Jag kommer nämligen ihåg hur tyst det var på Olympia i höstas.

HIF spelade mot lag som Paris SG och Bayern München inför fulla läktare och stämningen var - klasser sämre än under en hemmamatch mot Öis...

Tydligen finns det färdiga ritningar för ett Olympia med 17 000 sittande. Av "säkerhetskäl" och "för att framtidens fotbollspublik vill sitta" heter det.

I Tyskland har de en annan inställning - där bygger till exempel HSV och Schalke nya arenor med ståplatser. Att ståplatserna i sig skulle innebära säkerhetsproblem håller man inte med om. Å andra sidan har tyskarna nog aldrig besökt ett kokande Vångavallen...

Förra året drog Kärnan igång en namninsamling för att bevara ståplatserna på Olympia. På två timmar fick man över 700 namn vid insläppet till Södra stå.

På måndag dammar vi av listorna - då kan ni som står på Södra visa vad "framtidens fotbollspublik" tycker! Ni andra får vänta någon omgång till...

Och nä, TFF lämnar inte bottenplaceringen förrän efter nästa hemmamatch.

Rickard Ronnovius