”Tur att Bajen består när damer kommer och går”

NYHETER

Hammarby har inlett säsongen på ett förtroendeingivande vis. Sju raka matcher utan torsk och tvåa i tabellen.

Vid en jämförelse med motsvarande matcher förra året visar det sig att Bajen då tog åtta poäng mot nuvarande 13. Sju poäng mot AIK, Giffarna och Elfsborg var förra året inga poäng alls. Det väger upp två "tappade" pinnar mot Göteborg då de besegrades förra våren. Mot Öis, Häcken och Örebro har poängfördelningen upprepats.

Just 3-0 mot Örebro var härligt att skåda. Det var en stabil seger och det kändes så bra den kvällen.

Ungefär som, tjaa...liksom...jo, när kvinnan med stort K i livet följer med upp till Fåfängan för att äta en glass, titta på solnedgången, planer om äktenskap läggs fram, och tankarna om att Bajen även 1976 vann med 3-0 mot Örebro dyker upp.

Det var då någon på läktaren blåste i en visselpipa så Örebrobacken Carlos Gustafsson plockade upp bollen med handen i tron att domaren visslat. Bajen fick frispark och den alerte Billy Ohlsson rusade fram, greppade bollen, lade ned den och dammade in den i krysset!

Glädjen nu är som då, och den glädjen existerar endast på kära Söderstadion när solen skiner lika mycket på himlen som leendena i ansiktena på publiken. Eller som en fin solnedgång över Strömmen iakttagen från Fåfängan med den kalla vita vaniljglassen droppande i det varma gröna gräset och planerna om äktenskap läggs fram och... Maria...hallå...vart ska du?! Vänta, Maria...kom tillbaka!

Jaha, nåväl, det är tur att Bajen består när damer kommer och går. Och bestå, det kommer Bajen att göra. En annan sak som inte ändras, utan ständigt är likadan, det är formen på bollen, och den är rund. Så låt den rulla!

Torbjörn Hansen