”Adrenalinet fullkomligen sprutade ut genom porerna”

NYHETER

Djurgårdens sex första matcher i allsvenskan efter återkomsten till högsta serien är ingen upplyftande läsning:

0-1, 0-4, 2-2, 0-0, 0-0, 1-1.

Men matchen mot AIK kändes ändå som en seger då vi var kraftigt nederlagstippade av alla experter, Dif visade upp ett spel som dom bästa lagen i allsvenskan inte ens varit i närheten av den här säsongen.

Man lämnade Råsunda med segerns sötma hängande runt skallen likt en slöja.

I måndags var det dags att ta emot regerande svenska mästarna Halmstad hemma i vår anrika stadionborg.

Jag var nog inte ensam om att ha starka förhoppningar om utgången av matchen. När " Lolo" drog in bollen efter en hörna visste jublet inga gränser, hela stadion skrek ut sin glädje över att Dif brutit den negativa trenden.

Adrenalinet fullkomligen sprutade ut genom porerna och bänkgrannen sneglade upp mot skyn för att se om det regnade, men det var inget regn denna underbara måndagskväll i Stockholm, utan bara en publik som fått sin dröm om måljubel att gå i uppfyllelse.

Blåränderna fortsatte att mala på och det gav till slut resultat när vår hjälte från derbyt, " Dr Jones" halvlobbade in 2-0-målet bakom en chanslös Halmstadskeeper. Än en gång så skulle Stadions murbruk få visa vad den går för när vrålet över att leda med 2-0 (!) fick stadionborgen att töjas till bristningsgränsen.

Trots en straff höll det sedan hela vägen!

Hur långt kommer den uppåtgående trenden de senaste matcherna att fortsätta? Vi får väl en fingervisning om det i matchen mot Giffarna i morgon. Räkna med många supportrar på plats uppe i Sundsvall.

Richard Edberg