Ett tjugotal vaneförbrytare intressanta i utredningen om Osbyrånet

NYHETER

Osby

Polisen har ett tjugotal namn som är mer intressanta än andra i utredningen om det dramatiska rånet i Osby i tisdags. Men ännu är tiden inte mogen för några gripanden.

Enligt spaningsledare Tony Pallon Feldskow återstår en hel del analysarbete innan det kan bli aktuellt med några konkreta ingripanden.

- Jag kan i princip inte säga mer än att det är vaneförbrytare som är föremål för vårt intresse, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till TT.

De tre rånarna slog till vid tiotiden i tisdags förra veckan då det fanns en enda kund på postkontoret i Osby. De sköt sönder bevakningskamerorna och skall ha tvingat av en kvinnlig kassör hennes kontantkassa.

Kriminella grupper

Under flykten bytte männen bilar ett par gånger. På en gård i Gullarp, väster om Osby, hanns de upp av en polispatrull. Det var då rånarna avlossade skott mot polisbilen, som tog eld och i sin tur antände en ekonomibyggnad som brann ned.

Personerna på polisens lista tillhör olika kriminella grupperingar men polisen kan eller vill inte peka ut någon viss grupp som intressantare än någon annan.

Polisen går ut med bilder på de stulna registreringsskyltarna och på den hatt samt den skyddsväst som hittades i närheten av Farstorp i torsdags. Fyndet gjordes av en privatperson någon kilometer från platsen där rånarnas andra flyktbil, en vit Opel, hittades övergiven.

Cirka 150 tips

Hatten och västen har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys, medan nummerplåtarna undersökts av Skånepolisens tekniker. Polisen vill emellertid inte avslöja vad analysen gett mer än att fyndet sätts i samband med rånarna.

Vidare fortsätter arbetet med att gå igenom det stora antalet tips, omkring 150 stycken, som allmänheten bidragit med. Enligt Tony Pallon Feldskow rör många av tipsen iakttagelser som gjorts upp till ett par veckor före rånet.

- Det handlar ganska mycket om bilar av olika slag men det finns också uppgifter om personer som man tycker har uppträtt underligt, säger han.

TT