"Kvastarna är en katastrof"

HBK-fans till angrepp mot supporterklubbens ledning

NYHETER

Jag har alltid trott att publikstödet hjälper spelarna på planen till större framgång. Men när man tänker efter så kan man ju undra om så verkligen är fallet. Det kanske bara är så att vi fotbollssupportrar som lägger ner all tid och pengar på att följa vårt lag över hela riket, ja faktiskt över hela Europa, som vill tro att så är fallet.

Vi vill så gärna vara den där tolfte spelaren som sjunger in det avgörande målet.

Men mitt kära HBK har lyckats klara sig otroligt bra utan att ha någon vettig klack. Visst kan det vara surt att klaga på sin egen klack, som jag varit medlem i sen 1998, men när man får åka ensam till Råsunda för att se HBK möta Gnaget 1999 i en match som gäller allsvenskt guld, då börjar man undra om man är ensam om att ÄLSKA HBK.

Senast jag missade en allsvensk match för "Bollklubben" var den 15 augusti 1999. Sen dess har jag sett 42 allsvenska matcher i rad. Lägg där till fyra Uefa-cupmatcher med resor till Lissabon och München samt ett antal träningsmatcher.

Är jag inte på själva arenan där HBK spelar, så kan jag ändå inte tänka på något annat än just matchen så jag skulle nog inte göra så stor nytta på jobbet om jag var där när HBK spelade någon viktig match.

Tyvärr så är det inte många som älskar HBK lika mycket som jag. Därför skulle jag nog ranka Kvastarna bland de absolut sämsta supporterklubbarna i Sverige. Vi har en ordförande som ser max sex bortamatcher per säsong och organisationen är det närmaste katastrofal.

Hade det inte funnits öl här i världen så hade nog inte heller Kvastarna funnits.

Jag hoppas och tror att det kommer att bli bättre. Så mycket sämre kan det i alla fall inte bli. Vi är kanske 20 personer som åker på alla matcher som ekonomin tillåter. Sen att vi är nästan 200 medlemmar hjälper inte mycket när 90 procent inte går på matcherna.

Och det är nu när vi är ett topplag som förbättringarna måste ske, annars kommer Kvastarna att dö ut helt så fort framgångarna börjar utebli.

Trots den något sämre inledningen av allsvenskan 2001 så är jag fortfarande helt övertygad om att guldet stannar i Halmstad.

Vi kommer även att kvala in till Champions League.

Kristofer Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM