”De har träffats i två månader”

Festfixaren Mattias pekas ut som Madeleines pojkvän

1 av 2
ETT VACKERT PAR Mattias Trotzig och prinsessan Madeleine har setts tillsammans på Stockholms inneställen i två månader. "Jag vet inte hur seriöst det är, men de träffar absolut inga andra i alla fall", säger en kompis.
NYHETER

Han är prinsessans Madeleines nye pojkvän.

Festarrangören Mattias Trotzig, 23, är en välkänd profil i Stockholms nöjesliv. Han har rötter i Jordanien.

- De har träffats i två månader, säger en kompis.

De gemensamma vännerna, systrarna Caroline och Charlotte Kreuger, sammanförde paret. Syst-rarnas mamma, Agneta, hade ställt till med en jättefest på restaurang Hasselbacken på Djurgården i Stockholm för att fira sin 50-årsdag.

200 vänner ur Sveriges societet stod på gästlistan. Självklart var kungafamiljen där, liksom döttrarnas nära kompis Mattias Trotzig.

Förhållandet är nytt men redan nu har de setts på intima middagar runtom i Stockholm. Senast på trendiga restaurang J i Nacka.

- De träffas så fort de har tid. Går ut och käkar och umgås, säger en kompis.

Paret rör sig i samma kretsar i Stockholms nattliv och har flera gemensamma vänner.

- Jag vet inte hur seriöst det är än men de träffar absolut inga andra i alla fall.

Ordnar fester och premiärer

Mattias Trotzig driver sedan januari företaget Eventima tillsammans med kompisen Isaac Kuritzén. På deras hemsida kan man läsa att de ordnat fester på Sturecompagniet, arrangerat galapremiärer och modelltävlingar.

Mattias Trotzig har varit aktiv partyarrangör i flera år.

Efter gymnasiet läste han en termin på Komvux för att höja gymnasiebetygen men sedan valde han att satsa helhjärtat på sitt företag.

Förra sommaren drev Mattias Trotzig både en nattklubb och en after beach-verksamhet i Visby.

Stureplan åkte till sjöss

Under helgen som gick anordnade Eventima partykryssningen Silja Line Party Cruise. Hela Stureplan flyttades ut på internationellt vatten för en "galen partykryssning".

Men prinsessan Madeleine kunde inte följa med. Hon var på Franska rivieran med mamma, pappa och bästa kompisen Louise "Lussan" Gottlieb.

- Det var nog lika bra att hon inte var med, säger en kompis.

Mattias Trotzig är uppväxt på Lidingö. Hans biologiska pappa kommer från Jordanien dit han återvände från Sverige 1984.

Styvpappa är polisinspektör Claes Trotzig vid närpolisen på Lidingö. Mamma Ann-Katrin är skolpedagog på låg- och mellanstadiet. Mattias har två halvsystrar och en halvbror.

Mattias har träffat kungen

Än har Mattias Trotzig bara träffat kungaparet som hastigast i S:t Tropez. Han var där med en kompis medan Madeleine hade med sig mamma och pappa.

Men någon officiell presentation har inte varit aktuell än. Från hovets sida säger man att man inte kan uttala sig.

- Jag har faktiskt ingen aning om det är så att prinsessan Madeleine har en ny pojkvän eller inte, vi följer inte ungdomarnas privatliv, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovets presschef.

"Jag har inga kommentarer"

Mattias Trotzig vill inte prata om romansen när Aftonbladet ringer upp.

- Jag har inga kommentarer, säger han.

Prinsessan Madeleines förre pojkvän Mikael Söderblom, 23, kommer också från Lidingö. Ett lustigt sammanträffande är att han är född på samma dag som Mattias Trotzig. De är även gamla skolkompisar.

Madeleines förhållande med "Micke" Söderblom tog slut för ett år sedan.

Elisabeth Lindham