Bushs dotter greps av polis

Försökte köpa ut sprit med äldre kompis id-kort

NYHETER

NEW YORK

Presidentens dotter Jenna Bush greps när hon försökte köpa alkohol med hjälp av en äldre kamrats id-kort.

Presidentens döttrar i sprithandel Jenna Bush (till höger) greps av polisen för att ha lånat en äldre kompis id-kort. Legitimationen använde hon för att köpa ut sprit. Systern Barbara (till vänster) fanns med men gjorde inget försök att handla. Foto. AP

Polis kallades till Chuys mexikanska restaurang i tisdags kväll efter att ett gäng ungdomar försökt köpa sprit. En annan i gruppen var Jennas tvillingsyster Barbara. Men hon försökte aldrig handla.

Det är mindre än en månad sedan Jenna Bush dömdes till åtta timmars samhällstjänst och drygt 50 dollar i böter för att hon druckit alkohol på en populär nattklubb i Austin, Texas. I Texas är det illegalt att dricka eller handla alkohol innan man fyllt 21 år.

”Privat angelägenhet”

Vita huset kommenterade inte händelsen med hänvisning till att det var en privat familjeangelägenhet.

Presidenten ska enligt andra källor ha ringt sin dotter i går morse.

- Han var inte glad, sa källan.

Amerikanska medier har än så länge behandlat döttrarna Bush med silkesvantar, vilket är vad president Bush begärt.

Varken Jenna eller tvillingsystern Barbara bor i Vita huset. Jenna studerar på University of Texas i Austin och Barbara på Yale i Connecticut.

Skadar familjen image

George W Bush försöker skapa en image av den perfekta, djupt troende familjen utan några som helst skandaler eller skavanker. Där passar Jennas alkoholkonsumtion in väldigt dåligt.

Däremot påminner det om presidentens egna problem. Han beskriver sig själv som på gränsen till alkoholism när han slutade dricka helt för drygt tio år sedan.

Wolfgang Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM