Kvinnliga artisten friad av tingsrätten

Anklagades för att ha försökt leja torped för att skjuta sin ex-sambo

NYHETER

Den kvinnliga artisten lejde inte en torped för att skjuta den förre sambon och artisten i knäna.

Det slog Stockholms tingsrätt fast i dag

Rättegången mellan de två artisterna som förvandlats från älskande till bittra fiender har liknats vid en tv-såpa.

Åklagaren hävdade vid rättegången att kvinnan via en man som paret var bekant med försökt leja en torped. Tanken ska ha varit att skada den 32-årige artist som kvinnan tidigare levt tillsammans med.

Åklagarens starkaste bevis mot kvinnan var ett bandat telefonsamtal som enligt åklagaren skildrar hur kvinnan dikuterar med parets vän om att hyra en rysk torped som skulle skjuta den före detta sambon i knäna.

Men vännen avslöjade hennes planer för sambon. Bandet spelades upp i rätten och den 33-åriga kvinnan satt häktad i två månader.

Tingsrätten anser dock inte att det är styrkt att kvinnan verkligen planerade misshandeln.

Kvinnan har hela tiden förnekat brott och hävdat att inspelningarna manipulerats. Hon nekar inte till att ha haft telefonkontakt med den man som utpekats. Däremot förnekar hon att banden återger samma sak som utspelades under de verkliga samtalen.

Den manlige artisten har däremot upplevt situationen som ytterst hotfull, enligt domen. Han uppger sig ha blivit chockad när hennes planer kom till hans kännedom och tagit hotet på yttersta allvar.

Tingsrätten gör dock bedömningen att den gemensamme vännen i vissa hänseeenden kan sägas ha provocerat fram uttalanden från den kvinnliga artisten.

Tingsrätten ogillar även ett åtal om förberedelse till bilstöld.

Däremot döms kvinnan för förberedelse till grov stöld och ringa narkotikabrott. Påföljden blir villkorlig dom.

Det kända paret är numera bittra fiender.Men det har inte alltid varit så. I tre år levde de tillsammans och visade flitigt upp sig i tv och veckotidningar och berättade om sin kärlek.

Men bakom den fina fasaden fanns mycket bråk.

Paret sov i var sitt rum och en dag gav hon upp och flyttade. Sedan dess har konflikten förvärrats.

Annika Sohlander