”Jag hade inte tråkigt, men fler tjejer än två hade inte skadat”

NYHETER

Precis som genetiska sjukdomar kan det faktiskt vara så att din politiska övertygelse eller dina sportsliga sympatier är klara långt innan du fötts? Så var det för mig.

Det hade varit ett etiskt brott större än Romeos förälskelse i Julia, om jag inte redan vid tidig ålder hade älskat BK Häcken, som lag och förening.

Min far, började spela fotboll i BK Häcken när han var tio år, valet för honom var lätt.

Han växte nämligen upp bara en tåpaj från Slätta Damms gröna mattor. Han hade dessutom många vänner som brann för fotbollen och bodde i samma område, däribland Roger Gustafsson och Kenny Andrén.

Jag föddes 1980 och eftersom min far har ett intresse utan dess like för fotboll var det naturligt att åka på utflykter med hela familjen till lämpliga platser där BK Häcken spelade.

Mitt fotbollsintresse ökade gradvis under min uppväxt och jag började själv spela fotboll i BK Häcken vid sju års ålder. Nuförtiden spelar jag inte längre, men är klubben trogen genom att arbeta under matcherna som matchsekreterare.

Men dina sympatier för ditt lag prövas ibland hårt och att vara en fotbollstokig tjej är ibland en ännu större prövning. Det kan lätt kännas lite ensamt, någonting som tydligt visade sig på Svenska Fotbollförbundets konferens i våras. Av 150 inbjudna gäster från lagen i allsvenskan och superettan, var det endast två (!) tjejer.

Inte för att jag hade tråkigt, men lite fler tjejer hade inte skadat.

Jag har följt BK Häcken genom såväl snöpliga nedflyttningar och tårar som genom klubbens framgångar och glädje-fnatt. Saken är den med politiska övertygelser att de kan förändras med tiden, men du lämnar aldrig ditt lag, det finns i ditt hjärta för alltid!

Maria Niklasson (Född Häckensupporter)