”Det var rekord i antal bortasupportrar i Sundsvall och vi fick mycket beröm”

NYHETER

Våra kära Blåränder har väldigt svårt att lämna bottenskiktet i årets allsvenska. Trots detta åker det fler djurgårdare än någonsin till bortamatcherna.

Förra helgen hade drygt 700 rättrogna tagit sig till Sundsvall för att sjunga fram våra, för dagen blå-röd-randiga, järnkaminer.

Det var tydligen rekord i antal bortasupportrar i Sundsvall och vi fick beröm både i lokalpressen och av Gif Sundsvalls supporterförening Patronerna, vars representant sa: ”Ni kan vara stolta med att ni skötte er överlägset bäst av Göteborgs och Stockholmssupportrarna som besökt oss.”

Vi är redan den supportergrupp i Sverige med bäst bortafölje och vi hoppas att ännu fler ska upptäcka hur kul det är att åka på Djurgårdens bortamatcher.

Nästa resa blir till Göteborg 18 juni då vi möter Häcken.

Det är inte direkt resan som lockar de stora massorna, men den här typen av resor brukar kunna bli de absolut roligaste och festfaktorn på våra resenärer lär bli hög!

Detta är helt klart årets ”HardCoreResa” och vi räknar med att ha några hundra järnkaminer på plats som ska liva upp stämningen lite på Rambergsvallen.

12 juni är det dags för årets första ”hemmaderby”.

Djurgår’n tar emot Bajen på Råsunda och allt annat än tre poäng får betraktas som en motgång.

Järnkaminerna står på södra kortsidan och vi ska fylla vår läktare till sista plats. Tag med alla polarna och ställ er på södra så sjunger vi bort mytbröderna från söder!

För en gångs skull skall vi djurgårdare köpa mycket förköpsbiljetter, eftersom det lockar mer folk till matchen som i sin tur genererar mer klirr i Dif-kistan.

Uppmana alla blåränder du känner att så snart som möjligt köpa förköp till Södra läktaren!

Krossa Bajen, 9–1!

Mats Lindkvist (Webmaster jarnkaminerna.nu)”Det var rekord i antal bortasupportrar i Sundsvall och vi fick mycket beröm”