"Jag som tycker att jag fått så mycket uppmärksamhet"

Kristian Bergström är förvånad över att vara seriens mest underskattade

NYHETER

Kristian Bergström, 27, är den tionde mest underskattade spelaren i allsvenskan, enligt en omröstning Aftonbladet gjort på nätet.

Själv är han förvånad över placeringen.

- Jag som tycker att jag får så mycket uppmärksamhet, säger han.

Han tror att de som röstat på honom som underskattad, kanske vill se honom i ett större sammanhang.

- Men landslaget är inget jag tänker på. Jag har ingen invändning mot Lars och Tommys trupp.

Kristian tror att han har mycket att utveckla för att nå landslagsklass.

- Jag måste bli ett nummer större i närkamperna. I varje situation måste jag gå in hårt och skaffa mig självförtroende.

En annan spelare som varit landslagsaktuell ett flertal gånger är Eddie Gustafsson, 24. Han rankas som nummer två i IFK över underskattade spelare. Eddie har en förklaring till varför han finns på listan.

Ser loj ut

- Jag kanske känns underskattad eftersom jag ser loj ut men ändå är seriös och målmedveten hela tiden. Det kanske kan bero på frisyren också, säger han och fortsätter:

- Visst känns det smickrande att folk tycker att man är underskattad. Det visar att de tycker att man är bättre än vissa experter tror.

Att Kristian Bergström och Eddie Gustafsson skulle vara de mest underskattade spelarna i Norrköping, håller inte IFK-fansen med om.

- Kristian och Eddie är de som blir mest uppmärksammade i media. Journalister snöar lätt in på de två, säger Peking Fanz klackledare och vice ordförande Tim Adolfsson, 24.

- Eddie får stora rubriker i de matcher han är en levande vägg. Men han kan också vara väldigt ojämn.

Själv vill Tim Adolfsson dra fram några av IFK:s spelare som han tycker är mer underskattade.

- Thomas Olsson är en gudabenådad spelare. Han är den viktiga motorn på mittfältet som vågar hålla i bollen och fördela den vidare, bland annat till Kristian Bergström.

- Fredrik Bild är också väldigt viktig på sin mittbacksplats. Han blir bättre och bättre för varje säsong.

Eddie mest älskad

I listan över mest älskade spelare i IFK hamnar Eddie Gustafsson högst. Tim Adolfsson tror det beror på att Eddie så tydligt visar att han trivs i Norrköping och att han har lätt att prata med fansen. Fansen gillar Eddie och Eddie gillar fansen.

- Supportrarnas arbete är väldigt bra. Det har blivit ett enormt lyft på läktarna de senaste åren. Det känns kanon att de gillar mig, säger den populäre målvakten.

Johan Fyrk