Belägrade barnen gav upp i morse

Höll polisen borta med hundar och vapen

NYHETER

SANDPOINT

Den syskonskara som barrikaderat sig i sitt hem i den amerikanska delstaten Idaho gav på lördagen upp och överlämnade sig till myndigheterna, rapporterade amerikanska medier.

Foto: REUTERS
En kvinnlig kommuntjänsteman på väg från gården i Idaho där de fem barn barrikaderade sig under fem dygn. De sköt och bussade hundar på polis och tjänstemän som kom för att omhänderta dem.

De fem barnen mellan åtta och 16 år lämnade huset där de hållit myndigheterna på avstånd med skjutvapen och hundar, sedan modern greps i tisdags.

En 15-åring har sedan dramat inleddes lämnat hemmet efter kontakt med en granne. Barnens 19-åriga syster har inte heller befunnit sig i huset, men har uppgett att där finns vapen och att hennes småsyskon vet hur man använder dem.

Både 15-åringen och 19-åringen har deltagit i försöken att övertala syskonen att samarbeta med omvärlden.

Lokala myndigheter vill placera syskonskaran i fosterhem. Familjen lever i misär och social isolering sedan flera år. Enligt myndigheterna är modern psykiskt sjuk.

Konflikten med samhället har spetsats till sedan pappan avled för ett par veckor sedan.

Familjens gård i Garfield Bay nära gränsen till Kanada har vaktats av en flock på 27 hundar, som har angripit poliser och grannar under belägringen.

TT-AFP