18-åring våldtogs på kyrkogård

Många våldsbrott och olyckor i helgen

NYHETER

Det blev en stökig och våldsam pingsthelg på många håll i Sverige.

I Jönköping slog en ung kvinna följe med en man hon träffat på en fest. När paret passerade kyrkogården våldtogs hon.

Jönköpingspolisen har nu kallat in extrapersonal för att kunna lösa fallet.

Ingen gärningsman har hittills kunnat gripas.

Den 18-åriga kvinnan gick enligt anmälan från en fest tillsammans med en man strax efter midnatt. När paret genade över Östra kyrkogården överföll mannen kvinnan och våldtog henne.

Kvinnan kände inte mannen sedan tidigare.

– Men hon har lämnat både en del allmänna och även mer detaljerade uppgifter kring mannen, säger vakthavande vid Jönköpingspolisen.

Ingen har ännu gripits för brottet.

– Vi har försökt samla de ledtrådar vi har och har även kallat in extrapersonal som ska hjälpa till att dra i trådarna, säger vakthavande.

Samtidigt inträffade två grövre misshandelsfall i Jönköping under pingsthelgen. Även i övriga delar av Sverige var det ett våldsamt veckoslut.

Centrala Jönköping, natten till pingstafton: En 21-årig man fick ta emot slag och sparkar av flera gärningsmän. Han fördes med bland annat skallskador till Universitetssjukhuset i Linköping. Enligt vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen var mannens tillstånd på söndagsmorgonen allvarligt men stabilt. Tre pojkar mellan 16 och 18 år har anhållits för misshandeln.

Bankeryd utanför Jönköping, natten till pingstdagen: En man av bussen och frågade en 29-årig man vilket ishockeylag denne höll på, rapporterar Sveriges Radio Jönköping. Den frågande var inte nöjd med svaret, tog fram en hammare och slog 29-åringen i huvudet. Offret har förts till sjukhus, men han är enligt polisen inte så allvarligt skadad. En 21-årig man har anhållits som misstänkt för dådet.

Kvissleby, söder om Sundsvall, natten till söndagen: En 16-årig pojke fick föras till sjukhus sedan han knivskurits vid ett bråk i en lägenhet En 23-årig man kunde senare gripas.

Enligt vakthavande befäl vid Sundsvallspolisen var

16-åringens skador inte livshotande.

Eslöv, natten till söndagen: Tre män i 20-årsåldern greps misstänkta för att tillsammans ha försökt våldta en 17-årig

flicka på en privat fest i Eslöv.

De tre männen klädde av sig och höll fast flickan som

lyckades ta sig loss innan våldtäkten fullbordades. Hon

sprang därifrån och lyckades larma polisen vid tvåtiden,

uppger vakthavande befäl vid polisen i Lund.

Örebro, natten till söndagen: Tre män i 20-årsåldern fick föras till sjukhus efter att de misshandlats på Stortorget i Örebro. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för grov misshandel sedan han först slagit ned de tre männen och sedan sparkat dem i huvudet, uppger vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Katrineholm, sent på lördagskvällen: En yngling i 18-årsåldern omkom i en trafikolycka. Olyckan inträffade strax före midnatt när en bil med tre ungdomar körde in i en annan personbil i hög fart på Vingåkersvägen. Ungdomarnas bil slog runt och kolliderade med flera träd. Två ungdomarna fick allvarliga skador.

Sanda utanför Strängnäs, lördagkväll: En 20-årig man befaras ha drunknat. Under kvällen hade han tillsammans med en kamrat begett sig ut i kanadensare. Av någon anledning hade kanoten tagit in vatten eller vält. En av männen lyckades simma iland och slå larm om vad som hänt.

Trots gemensamma insatser från polis, dykare och sjöräddning hade 20-åringen inte återfunnits när sökande avbröts strax före midnatt.

Stockholm, natten till söndagen: En 30-årig mc-förare fick livshotande skador vid en kollision med en jeep vid Klarabergsviadukten.

Olyckan inträffade vid halv femtiden då jeepen gjorde en u-sväng utan att mc-föraren uppfattade det. Han körde därför rakt in i bilen och hamnade under den med motorcykeln.

Det fanns ett 40-tal personer i närheten som skyndade till och tillsammans lyfte de jeepen, berättar vakthavande befäl på länskommunikationscentralen.

TT , Annika Sohlander

ARTIKELN HANDLAR OM