Klottret kan avslöja vem som tände på

Idrottshallen totalförstördes vid anlagd brand

Foto: SCANPIX
Skrev en hälsning Polisen misstänker att den som anlade branden är samma person som skrev hälsningen på taket "Nu kommer ni att få en överraskning."
NYHETER

Den anlagda branden förstörde Edboskolans gymnastiksal - och elevernas skolavslutning.

Men spåren är tydliga.

Signaturklotter kan avslöja sabotören.

Foto: Pontus Tideman
"Nu får vi inte ha avslutning i gymnastiksalen som vi brukar ha", säger Philip Timmerman.

Edboskolan i Skogås i södra Stockholm var helt avspärrad i går.

Branden hade släckts under natten, men röklukt och skadesanerare skvallrade om vad som hänt.

Dessutom finns klotter som kan binda personer till dådet.

- Någon hade sprejat "Nu kommer ni att få en överraskning" och "tags" på väggarna. Spåren är många och vi kommer med all sannolikhet att lösa det här snart, säger Mikael Törnblom, ytterbefäl vid Södertörnspolisen.

Enligt honom rör det sig om en "dum fyllegrej".

Startade i ett ventilationsrum

Klart redan nu är hur branden anlagts. Någon har klättrat upp på taket, tagit in genom ett fönster och tänt på i ett ventilationsrum. Sedan har branden spridit sig.

Under natten kallades bilar in från fem brandstationer, ett tag var läget kritiskt och man befarade att elden skulle sprida sig till övriga skolan.

Så blev det dock inte, men skadorna är ändå stora. Bland annat taket är förstört och det kostar 10-20 miljoner att laga.

- Det är jättetråkigt. Nu får vi inte ha avslutning i gymnastiksalen som vi brukar ha. Dessutom tror jag att skolan hade ont om pengar redan innan det här hände, säger eleven Philip Timmerman, 11.

Hur stor del av skolan som eleverna kommer att kunna använda under de närmstate dagarna är oklart. Gymnastiksalen sitter nämligen ihop med klassrummen.

Maria Gners