Aftonbladet bäst – igen

NYHETER

Prisregnet fortsätter ösa över Aftonbladets nätsajt.

I går utsågs den till Sveriges näst bästa sajt alla kategorier.

Och Sveriges bästa mediesajt.

Motivering från branschtidningen Internetworld lyder:

"Aftonbladet är Sveriges mest välfyllda sajt och redaktionen jobbar ständigt med utveckling av nya tjänster. Senaste nyheterna är stommen som tillsammans med många bra gratistjänster gör sajten till ett ställe att ständigt återvända till."

- Vi listar 1-100 resesajter, jobbsajter och mediesajter i en enda röra, men ingen annan tidning slår Aftonbladet, säger Susan Falck, Internetworlds chefredaktör.

- Vi tycker att ni lagt på ett extra kol det senaste året. Aftonbladets sajt sprudlar av idéer som ni testar och som visar sig fungera.

Här är några idéer som blir verklighet inom kort:

Tv-nyheter. I går var det premiär för nyhetssändningar i den tv-kanal som Svenska Spel har hos nära 2 000 tipsombud i hela landet. Tre korta sändningar om dagen läses upp från Aftonbladets redaktion, men sänds varje halvtimme.

Ny design på Aftonbladet.se. Läsare, som fick en förhandstitt i går, hörde av sig från hela världen. "Ursnyggt" och "klockrent" var några omdömen.

Bättre väder. På sajten uppdateras väderprognosen en gång i timmen, och den som vill ha sms-väder i sin mobil på sjön eller på turistorten kan få det.

Digital text-tv. Comhem-abonnenter kan från den här veckan läsa Aftonbladets nyheter, sport och nöje i sin digitala text-tv där det också finns längre texter och bilder.

Kalle Jungkvist, chefredaktör för Aftonbladet.se, är stolt och glad över Internetworlds utnämning:

- Alldeles utmärkt, säger Jungkvist, som just nu är i Hongkong inbjuden till World Association of Newspapers årliga konferens.

- Vi har presenterat Aftonbladet Nya medier för chefredaktörer och vd:ar från hela världen. Intresset är stort och med världsmått mätt ligger vi långt framme.

Läsarna utser bästa sajten

Ulla-Lene Österholm