”Självklart vill han tjäna så mycket som möjligt”

Robert Andersson impopulär på grund av klubbkarusellen förra året

NYHETER

Alla gillar en målgörare, sägs det. Robert Andersson, 29, gör många mål för sitt Halmstad varje säsong.

Men han är inte omtyckt av alla för det.

- Inför förra säsongen åkte "Robban" runt till andra klubbar och försökte få ett kontrakt med hög lön. Det var många fans som inte var så glada då, säger Kvastarnas ordförande Lasse Brink.

När Aftonbladets nätläsare röstade fram de mest impopulära spelarna i allsvenskan, kom Robert Andersson på sjunde plats. Ingen annan spelare i Halmstad fick någon röst.

Höga löneanspråk

- Det är generellt inte uppskattat när spelare har så höga löneanspråk som Robban hade inför säsongen 2000. Jag tror att impopulariteten också beror på att många tyckte att han "horade" när han provspelade för så många klubbar.

Gick till IFK

Robert Andersson gick från Halmstad till IFK Göteborg under pågående säsong 1997. Han lånades därefter ut till Grekiska Iraklis och sedan till Halmstad. Inför förra säsongen provspelade han för bland annat Elfsborg, efter att HBK sågat hans kontraktförslag.

Själv har Lasse Brink stor förståelse för att Robert inte visade någon större klubbkänsla.

- Han har ju bara ett par år kvar av fotbollskarriären. Då är det helt naturligt att han försöker tjäna så mycket pengar som möjligt.

Robert Andersson har tidigare i år blivit utsedd till den minst omtyckta spelaren i allsvenskan i en supporterundersökning i tidningen Slitz. Han kommenterade då i Aftonbladet:

- Jag ser det bara positivt. De vet vem jag är, det måste innebära att jag presterat något bra. Fast egentligen bryr jag mig inte ett dugg om vad folk tycker om mig.

Han ser också en annan förklaring än höga löneanspråk till att han inte är omtyckt.

- Antagligen gillar de mig inte för att jag brukade filma en hel del.

Nu har Robert Andersson slutat att filma.

I år har han gjort tre mål och det lär bli fler sedan det lossnat ordentligt med två fullträffar i matchen mot Norrköping.

Fansen förlåter

Alla gillar ju en målgörare. Och fansen verkar förlåta.

- Visst vill vi supportrar ha kontinuitet och behålla samma spelare år efter år. Men som fotbollen ser ut i dag, får man räkna med att spelare vill byta klubb. "Robban" tog ju också sitt förnuft till fånga och stannade i HBK, säger Lasse Brink.

Johan Fyrk