Världens fjärde rikaste man på Sverige-besök

300 personer i saudiske prinsens följe

NYHETER

I morgon kommer en av världens rikaste män, Saudiarabiens kronprins, hit.

Han ska diskutera politik med Göran Persson och äta middag med kungen.

Foto: PRESSENS BILD
GOD FÖR 300 MILJARDER Saudiarabiens kronprins Abdulla bin Abdulaziz al-Saud tar med sig 300 personer på sitt statsbesök i Sverige.

Saudiarabiens kronprins Abdulla bin Abdulaziz al-Saud kommer på officiellt statsbesök i Sverige. Han är inbjuden av statsminister Göran Persson.

Kronprinsen är en av världens rikaste män. Enligt Sunday Times finns det bara tre personer som är rikare. Kronprinsen är god för 300 miljarder kronor.

I morgon eftermiddag landar kronprinsen och nio saudiska prinsar på Arlanda. Givetvis i egna jumbojets. Närmare 300 personer - hovfolk, saudiska företagsledare, journalister och kronprinsens egna läkare - följer med.

Göran Persson och kronprinsessan Victoria tar emot kronprinsen på Arlanda. Tillsammans far de till Haga slott där kronprinsen ska ha ett privat samtal med statsministern.

30 limousiner inhyrda åt prinsen

- De kommer att tala om politik, ekonomi och handel. Ämnet Mellanöstern kommer säkert att dyka upp, säger Gufran Al-Nadaf, redaktör på UD.

Enligt uppgift ska man ha hyrt in 30 limousiner med arabisktalande chaufförer för kronprinsens transporter.

Under kvällen håller kungen audiens på slottet och sedan blir det middag tillsammans med statsministern på utrikesdepartementet.

Middag med hela kungafamiljen

På lördag ska kronprinsen träffa representanter för svenskt näringsliv och på kvällen ska han och prinsarna smörja kråset på Drottningholms slott tillsammans med hela kungafamiljen.

Kronprinsen bor på Haga slott under sin Sverigevistelse. Hans följe har hyrt stora delar av Grand Sergel Plaza och Sheraton.

Petra Axlund