Kappkörning kan ha orsakat dödsolycka

En man omkom och två skadades utanför Lund

NYHETER

LUND

En 39-årig man omkom och två personer skadades då två personbilar blev inblandade i en krock på väg 108 vid västra infarten till Lund på lördagseftermiddagen. Ett vittne uppfattade det som att de tävlingskörde.

Bilarna kom enligt vittnet jämsides i mycket hög fart från Kävlinge mot Lund. Den ena bilen låg då i motsatta körfältet. Efter ett backkrön inträffade olyckan.

Enligt polisen mötte de båda bilarna en långtradare. Den bil som låg i fel körfält väjde åt höger och tryckte ner den andra bilen i diket.

Följden blev att bilen fick ett kast åt vänster, for upp på vägen igen och båda bilarna slungades ner i diket på den motsatta sidan av vägen.

Bilarna kastades 20 meter ut på en åker och bägge voltade flera gånger. Den 39-årige mannen som körde den ena bilen hittades död på åkern. Hans kvinnliga passagerare låg även hon utanför bilen. Hon skadades, men inte livshotande.

Den andre föraren blev fastklämd i bilen och fördes allvarligt skadad till sjukhus.

- Vittnet uppfattade det som att de eventuellt tävlingskörde, men det har vi inte något belägg för, säger Tomas Rosenberg, vakthavande vid Lundapolisen. Men bilarna framfördes i mycket hög fart.

Långtradarchauffören som mötte bilarna chockades svårt av händelsen.

TT ( )