Fritidsledare tog med barn på inbrottet

”Jag minns inget, jag var berusad”

NYHETER

Den 29-årige, kraftigt berusade, fritidsledaren tog med sig tre barn och försökte bryta sig in i en falafelvagn i Malmö, sent i måndagsnatt.

När polisen kom till platsen gömde sig de tre barnen bakom en trappa. Fritidsledaren var i full färd med att bryta upp två hänglås med en hammare.

Den 29-årige fritidsledaren är anställd av en av Malmös stadsdelsförvaltningar och har i polisförhören berättat att han inte minns vad som hände under natten till i går, uppger Sydsvenska Dagbladet. Han var för berusad.

Bröt upp hänglås

Inbrottsförsöket genomfördes i Malmöstadsdelen Limhamn i sällskap med en 13-åringen och två 14-åringar. När polisen vid 01-tiden kunde gripa fritidsledaren var han i full färd med att bryta upp de två hänglåsen på falafelvagnen. Polisen hittade dessutom två uppbrutna hänglås på marken.

I de inledande polisförhören berättar fritidsledaren att en av 14-åringarna var hans släkting som skulle bo över hos honom. De andra två, en pojke och flickan, var kompisar till 14-åringen.

Barnen kördes hem

De tre barnen togs omhand av polisen och kördes hem till sina respektive föräldrar.

Polisinspektör Kaj Ekelund, som har hand om den fortsatt utredningen av fritidsledarens inbrottsförsök, säger till Sydsvenskan att fritidsledaren inte kan fatta hur han kunde ställa till det på detta sätt.

På personalavdelningen vid den stadsdelsförvaltning där mannen var anställd bekräftar att han arbetar som fritidsledare, men vill i övrigt inte lämna några kommentarer kring inbrottsförsöket.

Fritidsledaren släpptes på fri fot efter förhör.

Claes Thunblad