Bagare fick deg för felaktig uppsägning

Fick sparken efter bråk om snorkråka

NYHETER

Den 40-årige bagaren luktade illa och petade i näsan under arbetet.

Och han slickade på munstycket när han fyllde på vaniljkräm i bullarna.

Arbetsgivaren ville ge honom sparken – men arbetsdomstolen gav mannen jobbet tillbaka.

Mannen arbetade på ett av Skogaholms bagerier, där arbetskamraterna klagade på att han inte skötte sin hygien.

Luktade illa och åt snorkråka

Dels anklagades han för att lukta illa, dels hade en kvinna sett honom peta ut en snorkråka och svälja den för att sedan fortsätta att arbeta med brödet.

Vid ett tillfälle ska han ha slickat av munstycket som användes när han fyllde på kaffebröd med vaniljkräm.

Fick flera tillsägelser

Mannens arbetsgivare hävdade att han fått flera tillsägelser om att sköta hygienen.

– Vi höll på i över ett år med samtal och möten om hans hygien. Vi ringde hem till honom. Men det blev ingen bättring. Han skärpte upp sig en vecka eller två men sedan föll han in i gamla vanor igen, säger Nils-Göran Johansson, platschef på Skogaholmsbageriet.

Efter händelsen med snorkråkan fick mannen sparken.

Fick jobbet tillbaka efter dom

Fallet gick till Arbetsdomstolen där mannen vann. Han fick tillbaka jobbet.

Arbetsdomstolen ansåg att det inte fanns bevis för att mannens dåliga lukt berodde på hans hygien. Den kunde lika gärna bero på smutsiga arbetskläder och det är arbetsgivarens ansvar.

Tvingades köpa ut bagaren

Näspetandet ansågs däremot bevisat, men det var inte tillräcklig grund för uppsägning.

Skogaholmsbageriet bestämde sig för att köpa ut honom.

– När domen från Arbetsdomstolen kom, gjorde vi en uppgörelse med fackföreningen om hur mycket vi skulle betala för att han skulle sluta, säger Nils-Göran Johansson.

– Vi hade inga omplaceringsmöjligheter, det kan ju kvitta om han står i ena eller andra änden av linjen.

Viktigt med hygienen

Nils-Göran Johansson menar att bageriet inte kan leva upp till Livsmedelsverkets hygienregler om man har medarbetare med dålig hygien.

Frågan är dock om en bagare ska få peta i näsan.

– Arbetsgivaren kan sätta upp vissa regler som att man ska komma i tid, inte stjäla och vara nykter på arbetsplatsen, säger Bo Eriksson på LO-TCO Rättsskydd.

Måste få en varning först

– Hygienregler är viktiga inom livsmedelsindustrin. Om det kan vara till men för arbetsgivaren får en anställd sägas upp. Men han ska få en varning först och det skedde inte i det här fallet.

I slutändan är det Arbetsdomstolen som avgör om arbetsgivarens regler eller lagen om anställningsskydd väger tyngst och vad som är saklig grund för en uppsägning.

Per-Ola Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM