Bodström mot borgarna: 5-2

Justitieministern i toppform när regeringen mötte oppositionen

1 av 2 | Foto: SCANPIX
vilken lirare Thomas Bodström kom i gång ordentligt i andra halvlek. Matchen slutade 5-2. Då hade den långbente justitieministern, som spelade i AIK tre säsonger, gjort tre mål.
NYHETER

I tre år har oppositionen skakat regeringen på fotbollsplanen.

Men med Thomas Bodström är det slut med det. Den allsvenskt meriterade ministern tog hem segern åt regeringen - med tre mål.

De senaste tre åren har oppositionen i brist på segrar i politiken i alla fall vunnit en fotbollsmatch och fått oavgjort två gånger.

Men i år hade oppositionens lag bestående av de borgerliga och vänsterpartiet inte en chans. Efter en smakstart i först halvlek för oppositionen kom Thomas Bodström i gång i andra halvlek.

Matchen slutade 5-2. Då hade den långbente justitieministern, som spelade i AIK tre säsonger, gjort tre mål.

"Henke får bli idrottsminister"

- Vi hade en gubbe, Tomas Högström, som punktmarkerade Bodström. Men det räckte inte, berättar coachen Rolf Gunnarsson (m).

Rolf Gunnarssons analys av årets match är solklar.

- Vi förlorade mot Bodström, honom klarar vi inte av. Jag tror Göran Persson tillsätter ministrar efter deras fotbollskunnande. Jag håller sällan med Persson men här har han gjort ett bra val.

Om de borgerliga partierna vinner valet nästa år är det nya kriterier som gäller när ministerlistan ska presenteras, enligt Gunnarsson.

- Jag tror Henke Larsson skulle bli en bra idrottsminister. Torbjörn Nilsson är inget dumt namn heller, och det finns fler bra spelare som skulle kunna bli bra som ministrar.

Jens Kärrman