Porrtidningar och hakkors låg gömda i drottningens bil

Anställd på Jaguar sparkas efter ”skämtet”

NYHETER

LONDON

Drottning Elizabeths nya Jaguar skulle göras bombsäker.

När mekanikerna tog bort sätena ur bilen hittade de - en bunt porrtidningar och ett målat hakkors.

Experterna som plockade loss sätena ur drottningens bil trodde inte sina ögon när de hittade de grova porrtidningarna och det målade hakkorset.

En anställd vid Jaguars fabrik i Coventry har avskedats sedan han erkänt att han ligger bakom "skämtet". Fyra personer misstänks vara inblandade i tilltaget. En av dem erkände och blev avskedad.

Jaguar har också bett det brittiska kungahuset om ursäkt.

En talesman för fabriken säger att det länge varit en tradition att gömma små saker eller meddelanden i nya Jaguarbilar, en slags personlig hälsning och ett "lycka till" från bilarbetarna.

- De upptäcks aldrig såvida det inte sker en olycka. Det finns hundratals Jaguarer ute på gatorna med lustiga föremål gömda inuti. Men i det här fallet var det verkligen inte skojigt.

Även i Sverige rullar det runt Jaguarer med märkliga föremål undangömda någonstans i bilen.

Hade skrivit i bilen

Christer Ringlund, kassör i den svenska Jaguarklubben, har själv en Jaguar med ett dolt meddelande. När han i mitten av 1980-talet renoverade en Jaguar från 1959 blev han mycket förvånad när han plockade isär sätet.

- När jag plockade bort ryggstödet där bak var det någon som hade skrivit med blyertspenna "Tom Tucker, dirty fucker" på en plywoodskiva, berättar han.

- Det är inget snack om att det skrivits på fabriken. Jag köpte den orörd, så jag vet att ingen annan plockat isär bilen. Jag tyckte det var så kul så jag lät det vara kvar.

Christer Ringlund äger ytterligare två Jaguarer.

- Men dem har jag inte plockat isär i alla beståndsdelar ännu. Vi får se vad jag hittar när jag gör det.

Peter Wennman, Jens Kärrman