Malmö förstärker inför årets prestigematch

Dansk landslagsman spelklar till derbyt mot HIF

NYHETER

MALMÖ

Danske landslagsspelaren Brian Steen Nielsen blev igår klar för Malmö FF. Redan på tisdag debuterar han i derbyt mot Helsingborg.

– En defensiv mittfältare som också är mycket bra i offensiven. Inte en Jonas Thern-typ utan mer lik Stefan Schwarz, säger MFF:s sportchef Hasse Borg.

Det duger ju gott i så fall.

Derbyt MFF-HIF är glödhett.

Aldrig tidigare har samtliga 14 000 sittplatsbiljetter sålts slut mer än en vecka i förväg och de senaste dagarna har trycket på ståplatsbiljetterna varit hårt.

Anfallare står på önskelistan

Om vädret blir hyfsat lutar det åt att det kan bli fullsatt, vilket innebär någonstans runt 27 000 åskådare.

Malmö FF fortsätter att jaga spelare.

– Det är ingen hemlighet att vi söker efter en anfallare som ersättare för Zlatan men inga kontakter är tagna, säger Hasse Borg.

Högst upp på listan är Örebros Niklas Skoog och Örebro som behöver pengar är beredda att sälja. Till rätt pris, vilket kan bli högt med tanke på Zlatanmiljonerna MFF ska få från Ajax.

Andra alternativ är marockanen Reda Eriyahi som tränar med MFF. En etablerad 29-årig mittfältare/anfallare med mycket fina meriter från den afrikanska toppfotbollen.

Andra tänkbara anfallsalternativ som MFF studerat är Darko Marasovic från Sibenik i Kroatien, Umeås Anton Holmberg och Café Operas Goran Nikolajev.

Därför är derbyt i Skåne så hett

Stefan Alfelt