"Från den 8 juli är det bara att ladda med termos och tumvantar"

NYHETER

Hasse Johansson driver bollen på vänsterkanten, passar in till Mikael Larsson i mitten som slår ett elegant diagonalpass fram till Göran Rosendahl som klipper till direkt. "Det är tyskt!" jublar Larre. När scenariot upprepar sig minuten senare skriker Larre "Det är mycket tyskt nu!" Rosa joggar tillbaka mot mittpunkten och svarar kyligt " Karl-Heinz Rummenigge..."

Bajen lirar drömfotboll. Men det är inte fotbollslaget som lirar tyskt klapp-klapp-spel. Det är bandylaget som kör ett träningspass på den lilla grusplanen vid kolonilotterna i Tanto. På bänken sitter jag och njuter tillsammans med tränaren Stefan Karlsson och Igge (mannen som gav vikingahjälmen ett ansikte i matchen Sverige-Costa Rica 1990).

När Karlsson & Co efter en timme packar ihop konor och bollar och vänder stegen mot Zinken igen, hojtar jag frågande till honom: "Hur går det i mars?" Han vänder sig om och ger mig en blick och ett leende som bara kan tolkas på ett sätt: "Var bara på plats på Studenternas. Den här gången blir det åka av..."

Men vill ni se grabbarna på skridskor får ni vänta till den 8 juli, då det är sagt att isen ska ligga klar inne i hallen på Zinken. Då är det bara att ladda med termos och tumvantar. För er som inte upplevt rinkbandy mitt i sommarvärmen kan jag berätta att det är en riktig höjdarupplevelse.

I dag tar för övrigt Söders hetaste grönvita lag, Bajen United FC, över serieledningen i division 7G. De spelar i sina bästa stunder också tyskt klapp-klapp-spel. Och gör ibland riktigt snygga mål. Var de hör hemma? I Tanto naturligtvis. Det är där det för tillfället spelas fotboll på ett sätt som hade gjort Karl-Heinz Rummenigge grönvit av avund...

Tony Johansson (Tantofrälst medlem i Hammarby IF)