"08:orna har alltid sett sig som störst, bäst och vackrast"

NYHETER

I Norrköping har Stockholms-lagen en stark ställning. Både AIK och Hammarby har många supportrar som bor i staden, mycket på grund av deras lite större klackar. Innan Peking Fanz dagar fanns det, som alla vet, ingen riktig IFK-klack och många sökte sig då till de lite "häftigare" Stockholmslagen. Detta väckte naturligtvis stor avsky bland de äkta IFK:arna som började se Stockholmslagen som värsta konkurrenter. Efter hand har det varit färre och färre som bytt lag, men de gamla känslorna lever kvar.

Numera är det inte många som kan ge oss en match på läktaren på Idrottsparken - de enda är Stockholmslagen. För dem är dessa matcher de största bortamatcherna (förutom borta- derbyna, men de räknar jag inte) på grund av det korta avståndet.

De kommer alltid med en massa folk och alla tre lag fyller i stort sett sin sektion på kortsidan.

Det märks på stan innan matchen också. På varenda pub och restaurang sitter det djurgårdare eller gnagare och stämningen är lite speciell.

Efter bortakamperna mot Örebro är Stockholmsresorna de matcher som brukar locka flest fans från Norrköping.

Det är alltid ett par hundra på plats i Stockholm.

Det är likadant med nästan alla allsvenska lag, i Stockholm är de flesta många. Detta beror antagligen främst på att 08:orna alltid sett sig själva som störst, bäst och vackrast, något som vi andra vill motbevisa.

I morgon tar Norrköping första segern på Söderstadion på väldigt många år och bryter därmed den dystra förlusttrenden. Detta vågar jag lova!

Pontus Franzén