Följ matchen på stortorget i Sundsvall

NYHETER

I morgon när giffarna möter Örgryte borta får Sundsvallspubliken chansen att se fotboll på ett nytt sätt. I ett samarbete mellan giffarna, com hem och Sundsvalls Tidning kommer en storbildsskärm av samma sort som numera finns på alla allsvenska matcher att placeras på stora torget och direktsända matchen.

Souvenirförsäljning och hamburgergrillning blir det i anslutning, och för den ölsugne finns en krog med uteservering alldeles intill. Förhoppningsvis kommer solen och värmen till helgen och då borde det vara upplagt för succé.

Ståplats på torget framför en storbild är nog så nära matchen man kan komma utan att vara på plats och det känns mycket roligare än att sitta hemma i soffan och se matchen, för inte ens jag som ståplatsälskare brukar stå upp hemma i vardagsrummet.

Kunde man inte vara på plats på matcherna var man så sent som i fjol hänvisad till nervösa sittningar med sportradio och text-tv där varje måljingel eller blinkning i teven fick pulsen att skena iväg innan man visste vad som hade hänt och på vilken arena.

Att man som supporter kan följa sitt lags samtliga matcher är nog den bästa nyheten i allsvenskan i år, inte minst för oss Gifsupportrar med långa avstånd till samtliga bortamatcher.

Nu hoppas vi på en närbild på Foppa, 40 kvadratmeter stor, när han gjort 1-0 på söndag med en cykelspark.

Det borde ge ett jubel från torget som hörs över hela Sundsvall.

Mattias Byström