Fem frågor till...

NYHETER

...

Jörgen Lennartsson

, assisterande tränare Helsingborgs IF, inför derbyt mot Malmö på tisdag.

Hur förbereder ni er?

- Söndagen blir vila för hela truppen. Vi har inga speciella regler, olika individer behöver friheten att förbereda sig på eget vis. Måndag kör vi träning på Olympia klockan 15.00: uppvärmning, kvadrat och lite taktiskt spel. Startelvan möter övriga spelare som formerar sig likt Malmö. En lugn träning. Sedan ger vi järnet från start när matchen väl börjar!

Vad kommer att avgöra matchen?

- I en sådan här match behövs spelare med rutin. Spelare som varit med om liknande matcher. Och jag tror nog att vi har mer rutin än Malmö. Jag tänker speciellt på Sven Andersson och Hans Eklund. Den här matchen kommer att avgöras i något av straffområdena, och Sven och Hasse är i riktigt bra form.

Vad och vem fruktar du mest hos motståndarna?

- Malmö är ett lag med många individuellt duktiga spelare. Zlatan Ibrahimovic, Peter Iljeh och Jörgen Ohlsson. Och Brian Steen Nielsen ska bli intressant att se. Men vi tänker inte anpassa vårt spel utan kör som vanligt.

Hur är stämningen i truppen och i Helsingborg?

- Truppen har mycket bra självförtroendet. Och i klubben är stämningen fantastisk. Tio av tio på en skala. Det märks från personal till styrelsegubbar. Och inför derbyt knyter vi alla näven lite extra. Det är viktigt för helsingborgarna att vi vinner den här matchen. Och det märker man i och med hur snacket går nere på stan. Det kommer säkerligen att bli ett lemmeltåg till Malmö. Staden har saknat matcherna mot MFF.

Till sist; hur går det?

- Vi vinner med 2-1. Alvaro Santos avgör. Hans form blir bara bättre och bättre.

Robert Laul