Fem frågor till...

NYHETER

...

Michael Andersson

, tränare i Malmö FF, inför derbyt mot Helsingborg på tisdag.

Hur förbereder ni er?

- I dag är laget träningsledigt. Men killarna måste redan nu börja fylla på med vätska, om det blir varmt på tisdag. Och äta ordentligt - gärna pasta. Klockan 10.00 på måndag morgon kör vi en lättare träning och övar fasta situationer. Nye Brian Steen Nielsen har slagit hörnor och frisparkar i sina tidigare klubbar. Det ska han göra på tisdag med. Han har en känslig vänster. Passet tar 1 1/2 timme sedan är det full laddning som gäller!

Vad kommer att avgöra matchen?

- Inför ett derby är alla spelare lite mer laddade. Tillsammans gör det stor skillnad. Högre tempo, mer kamp, mer intensitet. Inledningsvis kommer det enbart vara kamp, och det lag som först lyckas etablera eget spel vinner. För att hitta spelet behöver man individuellt skickliga, spelare - Zlatan Ibrahimovic, Peter Iljeh, Brian Steen Nielsen och Joseph Elanga till exempel. Det - samt att ta tillvara på sina fasta situationer - kommer att avgöra matchen!

Vad och vem fruktar du mest hos motståndaren?

- Hans Eklund och Alvaro Santos är två skickliga forwards. Santos är en fantastisk spelare, men det är nog allra viktigast att vi har koll på Hasse Eklund. Han är både bollmottagare och målskytt, och Helsingborgs viktigaste spelare. De har även ytterbackar som gärna deltar i offensiven och det måste vi vara beredda på.

Hur är stämningen i truppen och i Malmö?

- Självförtroendet är på väg upp efter en svacka och det märks att det är derby på gång. Alla är tända. I stan är intresset stort och det pratas om matchen överallt.

Till sist; hur går det?

- Vi vinner. Men några siffror vågar jag inte ge (skratt).

Robert Laul