Idrottsstjärna trängde sig in på innekrog

NYHETER

STOCKHOLM

En svensk OS-medaljör ville komma in på en av Stockholms innekrogar efter stängningstid.

När personalen inte öppnade krossade hans vän fönsterrutan och sällskapet trängde sig in.

– Situationen var mycket hotfull. Personalen tog illa vid sig, säger ett vittne.

Klockan halv sex i lördags morse bultade den kände idrottsmannen och två andra män på dörren till nattklubben Chiaro vid Stureplan i Stockholm. Klubben stänger klockan fem. De anställda var fortfarande kvar, men ville inte släppa in männen.

– Då slog idrottsmannens kamrat in rutan i dörren och stack in handen och låste upp, berättar vittnet för Aftonbladet.

– Det verkade som om de letade efter någon. Idrottsmannen uppträdde mycket hotfullt. Han såg förbannad ut och spände blicken i folk.

”Han stänkte blod överallt”

Ett annat vittne berättar att en av personerna höll handen innanför kavajen som om han gömde ett vapen där. Situationen upplevdes som mycket otäck.

– Mannen som slog in rutan stänkte blod överallt. Han skar sig djupt, förmodligen ända in till benet. Han skrek att vi skulle få ångra om vi ringde polisen.

De vakter som fanns i lokalen ingrep inte utan väntade på polisen.

– Vakterna visste vilka de var och att det inte var någon idé att försöka mota ut dem. De verkade alla vara narkotikapåverkade.

Efter ett tag gick männen ut självmant och stannade på gatan utanför. Polisen kom till platsen först efter en kvart. Då var idrottsstjärnan ensam kvar utanför.

– Jag fick känslan av att poliserna var rädda för honom. De snackade med honom, sedan fick han gå, säger ett av vittnena.

OS-medaljören syns ofta ute i Stockholms nattliv. Det är inte första gången han uppträder hotfullt, enligt personalen på Chiaro. För ett par månader sedan blev han utkastad och portförbjuden. Han hade blivit aggressiv när han inte serverades mer att dricka.

Händelsen i lördags har polisanmälts av Chiaro. Aftonbladet har sökt idrottsmannen utan resultat.

Tobias Brandel