Katten Lucky – hundens bäste vän

1 av 2 | Foto: TOMMY MARDELL
MED I GÄNGET Schäfern Zenta var inte sen att adoptera lilla kattungen Lucky Luciano. Nu är både Zenta och Lucky överens om att han är en självskriven medlem i hundgänget.
NYHETER

Är det inte... en katt?

Få av besökarna på hunddagiset tror sina ögon. Bland alla tjocka pälsar och stora tassar springer kattungen Lucky Luciano.

- Han tror helt klart att han är en hund, säger Mimmi Moore, 24.

Dagarna tillbringar han med de 25 hundkompisarna på dagiset i Stora Mossen. Trots de naturliga motsättningarna är konflikten långt borta. Schäfern Zenta adopterade Lucky på en gång.

- Hon tvättar honom och behandlar honom som sin valp, säger Mimmi. Det tog ungefär en kvart, sedan var han helt med i gänget, de har accepterat honom helt.

Nu är det således harmoni inne på hunddagiset. Lucky har satt sig i respekt bland de andra och disponerar sitt hörn av soffan med självklart lugn.

- Kommer det en vuxen katt börjar han fräsa direkt. Hundarna försökte lite i början, men nu vågar de inte bråka med honom, säger Mimmi.

Mimmi har drivit hunddagiset i fyra år. För några veckor sedan var hon hemma hos en bekant som hade kattungar. Och fastnade direkt.

- Jag var bara tvungen att ta med honom hem, så är det alltid, erkänner Mimmi, som har två hundar, två papegojor, en katt, en häst och numera också en kattunge hemma.

Tre månader gamla Lucky är med Mimmi överallt, nu senast på spårträning i helgen. I bilen sitter han stilla i sin lilla hundväska som en sfinx.

- Det blir nog en liten identitetskris när han blir äldre, men just nu går det hur bra som helst, skrattar Mimmi.

Det är bara en tidsfråga innan han börjar skälla.

Lina Pihl