Så ska fylleriet stoppas - län för län

NYHETER

Öland:

40-50 extra poliser från fastlandet. Socialtjänsten finns i kyrkan i Borgholm dit alkoholpåverkade, främst minderåriga kommer att tas. Där finns kaffe, mat och torra kläder.

Halland:

Polisen får förstärkning av både hundpatruller och beridna poliser från Göteborg. Samtliga socialarbetare kommer att finnas på stan. Dessutom ska präster nattvandra. Värst väntas det bli i Tylösand, Falkenberg, Varberg, Laholm och Mellbystrand.

Dalarna:

Högre beredskap än vid vanliga helger. Främst Leksand kommer att bevakas eftersom det är där som ungdomar från resten av länet samlas.

Gotland:

Ett tiotal extra poliser har kallats in. Fyra personer från socialtjänsten samt två sjukvårdare kommer att arbeta tillsammans med polisen för att förhindra ungdomsfylla. Det kommer även att finnas en tillnyktringsenhet i Visby.

Stockholm:

Extra förstärkning i Roslagen och Nacka. Polisen befarar att många ungdomar kommer att samlas i skärgården i bland annat Sandhamn och Möja. Norr om stan räknar man med att Grisslehamn och Norrtäljetrakterna kan bli samlingsplatser. Extra hundpatruller, trafikpoliser och ridande poliser kommer att arbeta under midsommarafton.

Bohuslän:

Förstärkning från Göteborg med 15 man. Bråkigast i trakterna runt Strömstad, Grebbestad och Fjällbacka. Främst är det ungdomar från Skaraborg, Dalsland och Värmland som kommer till kusten.

Skåne:

Extrapoliser till Malmö, Trelleborg, Simrishamn, Ystad och Helsingborg. Störst problem vid campingplatserna efter kusten.

Norrbotten:

Pite havsbad brukar vara stökigt och välbesökt. Därför kommer platsen att bevakas extra.