Länskriminalen kartlägger flickans sista dygn i livet

Oklart hur hon kände den anhållne 46-åringen

NYHETER

Nackapolisen arbetar nu intensivt med att försöka binda en misstänkt 46-årig tränare till mordet på en 18-årig landslagsflicka i Haninge i går.

Misstankarna mot honom är efter förhör oförändrade.

- Han förnekar brott, han har fått sin offentlige försvarare men förundersökningen kommer att fortsätta med oförändrad styrka, säger Bruno Järlestad, polisens presstalesman, till Aftonbladets nätupplaga.

Nackapolisen arbetade under midsommaraftonen intensivt med två saker: att försöka stärka misstankarna mot den anhållne 46-årige tränaren och att försöka få fram vad som hänt under hennes sista dygn i livet.

Till sin hjälp hade de förhörspatruller från länskriminalen som under hela dagen förhörde anhöriga och vänner till den 18-åriga flickan.

– Det börjar klarna men det finns några pusselbitar kvar. Inget har förändrat förundersökningen negativt för vår del under dagen, säger Bruno Järlestad under fredagskvällen.

Nekar till brott

Den 46-årige tränaren, som inte var flickans ordinarie tränare, har förhörts av polisen och sitter nu anhållen.

Polisen är mycket förtegen om vad mannen sagt i förhören. - I nuläget måste vi vara restriktiva. Spaningsledningen vill i nuläget varken bekräfta eller dementera några uppgifter om hans personalia, säger Bruno Järlestad.

Mannen fönekar brott.

Åklagaren har fram till på måndag klockan 12 på sig att lämna in en häktningsbegäran. Till dess kommer polisen att intensifiera arbetet för att kunna binda misstankarna hårdare till den 46-årige tränaren.

Den misstänkte mannen är tränare i så kallad ”ultimate fighting”, en kampsport som är förbjuden i Sverige.

När flickans ordinarie klubb skulle ta sommaruppehåll blev hon mycket besviken eftersom hon var angelägen om att fortsätta sin träning.

Stor talang

– Hon ville träna hela tiden, hon var ju en stor talang. Därför är det möjligt att det var till den där mannen hon åkte i förrgår kväll för att träna. Hon kan ha kontaktat hans klubb eller tvärtom, eftersom hon var så mån om att träna, berättade hennes ordinarie tränare för Aftonbladet i går.

Flickan hittades tidigt på torsdagsmorgonen död vid Ektorps skola i Nacka. Flickan var klädd i träningskläder och hade blivit strypt till döds.

Spaningsledningen vill inte säga något om vilken relation offret och den misstänkte hade till varandra.

Annika Sohlander