Spar hela semestern - i fotoalbum på nätet

Foto: montage: paul wallander
ny service på aftonbladet.se Spara dina bilder i ett album på internet - och var med i vår tävling. Gå in på http://www.aftonbladet.se/fotoalbum/fotoalbum.html
NYHETER

Nu slipper du klippa och klistra i dina semesterbilder. Aftonbladet.se erbjuder dig en ny tjänst där du enkelt kan göra ett eget fotoalbum på nätet.

Från och med i dag kan du använda den nya tjänsten. Det enda du behöver göra är att skicka in en filmrulle och registrera dig via internet.

På fotosajten kan man samla sina favoritbilder, mejla roliga semesterminnen till vänner, beställa papperskopior eller göra en fotobok från midsommarfesten eller semestern.

Till viss del går det också att redigera fotografierna. Det går att förminska, förstora och göra ramar runt bilderna.

- Aftonbladets nätläsare ökar och intresset för bilder och att fotografera växer kraftigt. Därför vill vi ge våra läsare en ny service, att själv göra ett fotoalbum på nätet, säger Lena Widman, featurechef på Aftonbladet.se.

Redan nu deltar många av nätläsarna i olika diskussionsgrupper på Aftonbladet.se. Med den nya tjänsten hoppas Lena Widman att engagemanget ska öka ytterligare.

- För många är det ett stort steg att göra en hemsida, nu gör vi det enklare.

Den nya servicen är ett samarbete mellan Aftonbladet.se och Snapsend.se.

Klas Elfving