Tränaren: Hon hade kunnat gå långt

18-åringen tänkte träna extra i sommar

NYHETER

Den misstänkte mördaren har flera gånger väntat på den 18-åriga landslagsflickan i hennes träningslokaler.

Han ville att hon skulle börja träna i hans klubb - i en gren där man slår varandra medvetslösa.

- Han ville att vi skulle börja med det där. Men det hör inte hemma i kampsporten, säger landslagsflickans tränare. Han har träffat den mordmisstänkte tre-fyra gånger det senaste året.

Foto: stefan mattsson
”finns inte många som hon” Den mördade flickan tränade karate flera gånger i veckan. ”Hon var den enda i klubben som kunde gå långt”, säger henne tränare.

I mars träffades den misstänkte mördaren och landslagsflickan. De och ett 30-tal andra personer deltog i en tvådagarskurs anordnad av karatedistriktet.

- Som jag förstått det var det den första gången de träffades, säger landslagsflickans tränare.

Under den vårhelgen träffades flickan och mannen, som är i 50-årsåldern flera gånger. Den misstänkte mördaren fick hennes telefonnummer och erbjöd henne att börja träna med honom. Efter det har han varit och tittat på flera av flickans träningar.

Våldsammare kampsport

Den misstänkte leder själv en kampsportsförening i närheten av flickans klubb. Hans förening sysslar med en våldsammare form av kampsport, så kallad ultimate fighting. Det enda som inte är tillåtet är att bitas eller petas i ögonen. Kampen tar slut först när någon blivit medvetslös eller gett upp. Strypgrepp är tillåtna.

- Han är en positiv och glad man. Men samtidigt får man känslan av att det inte stämmer, säger han.

Landslagsflickan har enligt honom gått igenom en frigörelseprocess det senaste året. Hon började ifrågasätta mer och testade gränserna både mot föräldrar och de ansvariga i karateklubben.

- Man har fått ta i lite mer för att övertyga henne, säger tränaren.

Tänkte träna extra i sommar

Efter träningspassen åkte hon ofta in till city. Hon brukade gå på kaféer med kompisarna. I sommar tänkte hon träna extra, men det blev svårt, eftersom hennes egen klubb hade sommaruppehåll. Hennes tränare tyckte att hon skulle prova att vara med i hans gamla klubb.

- Det blev ingen vidare diskussion. Hon hade bestämt sig för något annat, säger han.

Landslagsflickan tränade karate tre-fyra gånger i veckan. Dessutom ledde hon egna karategrupper för vuxna. Hon sågs som en naturlig ledare bland träningskamraterna.

- Vi vet inte hur vi ska klara av det här utan henne. Hon var den enda i klubben som kunde gå långt, det finns inte många personer av hennes typ, säger tränaren.

Läs mer

Klas Elfving