"Vi har vunnit respekt för glädje, sång och fanatism"

NYHETER

Som djurgårdare har man blivit van vid sommarens djupa depressioner i följd av fotbollslagets brist på framgång, men sen finns det också gånger då man bara sitter och myser i den blårandiga tröjan.

Efter att ha kommit snett in i allsvenskan, har våra spelare, härskarna av det gröna fältet, börjat att bjuda tillbaka till oss supportrar. Mörkrets tid är förbi och framtiden tillhör det lag som bär himlens färg en varm sommardag. Man undrade innan förra säsongen om Djurgårdens ledning kommit fram till framtidsvisionen på en styrelsefest på kansliet, nu ställer jag mig inte lika avig till den, får vi behålla dagens lag, är europaspel år 2005 inte helt omöjligt.

Järnkaminerna tågar fram stolta under djurgårdsbaneret, intar varje stad där Djurgården spelar med besked.

Vi har äntligen nått den respekt som vi strävat efter sedan starten 1981 och den här gången handlar det inte om att vi vunnit folks respekt genom hat utan genom glädjen, sången och fanatismen.

På måndag tar vi oss an IFK Göteborg på hemmaplan och dom får det inte lätt. Räkna med en kokande stadionborg på måndag då det blårandiga infernot på stadions läktare kommer att avgöra matchen redan innan avspark, förstaplatsen på klackrankingen är vår, det har varit på väg länge och vi har inga planer på att sälja den billigt.

Styr stegen mot Stockholms Stadion löningsmåndagen den 25:e juni för att se och lyfta fram Dif mot ännu en seger. Jag har hört att göteborgarna köpt ett stort parti med näsdukar till hemresan, för det är väl sant som det är sagt. ”Ni som är från Göteborg, åker alltid hem i sorg.”

Richard Edberg (Järnkaminerna)