"Buandet ligger alltid nära till hands för oss fans"

NYHETER

Förra gången skrev jag ”att efter derbyveckan vet vi om vi är i himlen eller helvetet”. Kan bara konstatera att vi befinner oss på ett mycket varmt ställe just nu. Det mesta har gått åt fel håll. Tappade poäng, förlorade cup-guld, blodiga kravaller och inget vunnet derby.

Röster börjar höjas för Olles avgång och en vad-var-det-jag-sa-stämning sprider sig.

Tålamod är något vi supportar inte besitter i någon större omfattning och buandet ligger alltid nära till hands, för i vår himmel finns inte förluster eller missade mål. För oss är det mest svart eller vitt och det är alltid svårt att hitta någon form av balans.

Ursäkter är viktiga och vi har nog gemensamt bestämt oss för att orsakerna är två : Inget grundspel och spelare utan AIK-hjärta, som backup finns alltid tränarklassikern, skador.

Är det så enkelt? Ja, för oss. Nu vet vi vad vi ska skylla på och ha som räddningsplanka i diskussionerna på jobbet och i skolan. Jag är trots allt en obotlig optimist, de få poängen till täten kan ätas upp ganska snabbt.

Det finns alltid ljusglimtar. Kanske guldfrossan försvinner, den spelmässiga förlamningen släpper och Olle leder oss till himmelriket där vi alla förtjänar att befinna oss?

Som supportrar riskerar vi nu också att hamna i ett annat helvete. Jämförelser mellan AIK-supportar och kravallerna i Göteborg har redan gjorts på grund av att justitieministern spelat i AIK. Kommentarer är överflödiga. Krav på hårdare tag kommer direkt och vilka kommer man att testa dessa på först?

Kan till min förvåning också notera att stenkastning har blivit en politisk handling och ska betraktas som ett svar.

Jonas Eneroth (Vice ordförande Allmänna Supporterklubben)