"Bajen har det bästa laget de kan få i dag"

NYHETER

Om någon före premiären påstått att Bajen endast skulle ha två förluster efter tio omgångar hade denne ansetts vara alltför optimistisk.

Visserligen har ”glada” Bajen blivit, ska vi säga, försiktiga, kanske emellanåt till och med återhållsamma i sitt spel. Men det är ju så att tekniker och publikfriare som endast lever för tunnlar inte växer på träd. Och när de kommer fram i Sverige i dag så går flyttlasset söderut illa kvickt.

Jämförelserna med silverlaget från -82 pågår ständigt. De är ytterst orättvisa då det laget existerade i ”icke Bosman”-eran.

Om de varit aktiva idag skulle säkerligen sju eller åtta varit professionella på kontinenten. Och Bajens fotboll vara som den är idag ändå.

Det är helt enkelt dags att inse att år 2001 kräver allsvenska fotbollsspelare mer betalt än någonsin, trots att Allsvenskan är mycket profillös jämfört med nämnda -82.

Hammarby har i dag det bästa laget de kan få efter de resurser som finns att arbeta med. Förvisso är det klent med målskottandet, men endast två förluster är mycket starkt.

Grabbarna spelar med hjärtat, vill verkligen, och försöker. Ibland funkar det inte, som senast mot Peking, då det mesta låste sig.

Ändå 1–1 och en pinne, fortfarande obesegrade på Söderstadion. Då buar stora delar av publiken och anser det välbefogat. Tjaa, klent lir, men det är ändå onödigt att bua åt ett lag som hittills överträffat sig själva poängmässigt.

Bollen é rund, sa Gunnar Gren.

Dé ska já mé bli, sa Arne Anka.

Låt den rulla, skrev?

Torbjörn Hansen (skribent på www.hammarby-if.se)